Zdravko Krivokapić ispred džamije u Pljevljima: Ne damo svetinje

Radiosarajevo.ba
Zdravko Krivokapić ispred džamije u Pljevljima: Ne damo svetinje
Nezavisne / Transparent ispred Husein-pašine džamije

Zdravko Krivokapić, lider pobjedničke koalicije "Za budućnost Crne Gore" danas je zajedno sa sveštenicima iz Pljevlja razvio transparent "Ne damo svetinje" ispred Husein-pašine džamije.

Krivokapić je ranije danas, povodom događaja u Pljevljima i napada na prostorije Islamske zajednice, najoštrije osudio "pokušaje odlazeće vlasti da zlokobnim provokacijama u mješovitim sredinama naruši međunacionalne i međukonfesionalne odnose", pišu Nezavisne novine.

"Očigledan je rukopis Đukanovićevih službi, koje su na istovjetnoj matrici održavale vlast svih prethodnih godina. Podsjećamo da su to isti akteri i iste službe koje su devedesetih godina vršile protjerivanja i represiju nad bošnjačkim i albanskim stanovništvom koje sad navodno štite", navodi se u saopćenju.

Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" posebno je ukazao na odgovornost direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

Mitropolit Amfilohije ocijenio je danas kao veliku ljudsku sramotu poslednji u nizu vandalski čin u Pljevljima usmjeren protiv Islamske zajednice i upozorio da bi napad mogao biti osmišljen plan u cilju podizanju tenzija zbog ishoda izbora.

"Ne možemo se oteti utisku da se radi o namjernoj provokaciji koja ima za cilj da poremeti odnose između građana Pljevalja i cele Crne Gore po osnovu verske pripadnosti", naveo je mitropolit.

Kako dodaje, nečasno je i kukavički pod okriljem noći činiti takve stvari, bez obzira na motive.

"Napad na pljevaljske muslimane je napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore", rekao je mitropolit.

Mitropolija crnogorsko-primorska, takođe je danas osudila napade na prostorije Islamske zajednice u Pljevljima i ocijenila da je to "velika ljudska ramota".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije