Zbog naglog skoka oboljelih: Slovenija od danas u novom lockdownu

Radiosarajevo.ba
Zbog naglog skoka oboljelih: Slovenija od danas u novom lockdownu
Print Screen / Zastava Slovenije

Predsjednik Vlade Slovenije Janez Janša u obraćanju javnosti rekao je kako će zaustavljanje javnog života biti kratko, jer će lockdown trajati do 12. aprila.

"Uspjeh ovih mjera zavisit će od njihovog poštivanja", rekao je Janša.

Prethodno je predsjednik Slovenije Borut Pahor razgovarao s predsjednicima parlamentarnih stranaka i predstavnicima struke o tome koja je strategija djelovanja Vlade najprikladnija u trenutnoj situaciji.

Naime, za vrijeme lockdown-a, državna uprava će se većim dijelom prebaciti na rad od kuće, a Vlada je pozvala privrednike da učine isto, prenosi slovenska agencija STA.

Ljudima će biti zabranjeno napuštanje svoje regije, uz izuzetke kao što su odlazak na posao, pružanje pomoći ili sudjelovanje u diplomatskim misijama.

Također, ponovo se uvodi nošenje zaštitnih maski na javnim mjestima, uz izuzetak za bavljenje sportskim aktivnostima na zelenim površinama gdje ima dovoljno prostora i u prevoznim sredstvima u kojima su ljudi iz istog domaćinstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije