Zaustavljeno tegljenje turskog broda "Haksa", u njega ponovno prodire voda

Fena
Zaustavljeno tegljenje turskog broda "Haksa", u njega ponovno prodire voda

Tegljenje turskog teretnog broda Haksa, koji je u nedjelju ujutro doživio havariju u arhipelagu otoka Jabuka, zaustavljeno je u noći na ponedjeljak jer je morska voda ponovno počela prodirati u trup broda, pa su petorica članova posade, među njima i kapetan koji su bili ostali na brodu, ipak prevezeni u Split gdje su se pridružili preostaloj osmorici članova posade.

"Tokom tegljenja u pravcu brodogradilišta u Trogiru s nedjelje na ponedjeljak članovi posade koji su ostali na ovom brodu izvijestili su kako voda ponovno prodire u njegov trup, pa je tegljenje zaustavljeno 12 milja sjeverozapadno od Drvenika, a članovi posade su se iskrcali s tog broda i prevezeni su u Split", izjavio je kapetan u splitskoj Lučkoj kapetaniji Davor Vidan.

Izvijestio je kako su na poziciju gdje je zaustavljeno tegljenje turskog broda poslani vatrogasci s pumpama za ispumpavanje vode te ronilac, radi utvrđivanja mjesta na brodu kroz kojeg voda prodire i mogućeg začepljenja kako bi se prodiranje zaustavilo, prenosi Hina.

"Vjerujemo kako će tokom dana biti moguće nastaviti tegljenje ovog turskog broda do trogirskog brodogradilišta", rekao je Vidan.

Prodor vode u trup ovog broda prvotno je bio zaustavljen u nedjelju, nakon što je na otvor kroz koji je ulazila voda nalijepljena aluminijska ploča te je organizirano njegovo tegljenje remorkerom Brodospasa.

Osam od ukupno trinaest članova posade ovog turskog teretnog broda u nedjelju su policijskim brodom dovezeni u splitsku gradsku luku, dok su kapetan broda i četiri člana posade ostali na brodu radi organiziranja njegova tegljenja.

Načelnik splitske Postaje pomorske policije Joso Vujić u nedjelju je izvijestio kako je turski bord Haksa plovio iz Turske u slovensku luku Kopar te je prevozio 3.000 tona magnezita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije