Zatvorenik i čuvar pronađeni mrtvi u Centralnom zatvoru

0
Radiosarajevo.ba
Zatvorenik i čuvar pronađeni mrtvi u Centralnom zatvoru
Telegraf / Zatvorenik i čuvar pronađeni mrtvi

Pritvorenik i policajac pronađeni su mrtvi jutros u Centralnom zatvoru.

Prema prvim informacijama, riječ je o zatvoreniku Z.S. (44), koji je bio član klana Amerika, i zatvorskom čuvaru.

"Pripadnik službe za obezbeđenje na svom radnom mestu u kancelariji pronađen je rano jutros bez znakova života. Lekari specijalne zatvorske bolnice su odmah reagovali, pokušali reanimaciju, EKG srca, sve do dolaska Hitne pomoći i oni su nastavili sa reanimacijom, ali oba pokušaja su bila bezuspešna", rečeno je za Telegraf.rs u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

"Na sasvim drugom delu Okružnog zatvora u sobi u kojoj su smeštena pritvorena lica, oko 7 časova, pritvoreno lice S.Z. pronađeno je bez znakova života u svom krevetu. Istog trenutka lekari su krenuli sa reanimacijom, EKG-om, pozvana je Hitna pomoć koja je brzo došla i nastavila sa pokušajima reaninacije, ali nažalost bilo je bezuspešno. Obavešteno je Tužilaštvo, a policija tek treba da obavi uviđaj i najverovatnije će biti rađena obdukcija", dodaju u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako se nezvanično saznaje, pretpostavlja se da je uzrok smrti u oba slučaja srčani udar.

Kako dalje piše Telegrf.rs Z. S. (44), koji je jutros pronađen mrtav u svojoj ćiliji u Centralnom zatvoru, uhapšen je 2017. godine zbog dilanja kokaina. 

Prema nezvaničnim informacijama, tada je pao diler koji je povezivan sa klanom Amerika. Uhapšen je u novembru 2017. godine, zajedno sa još trojicom, u velikoj akciji policije i BIA. Za sada nema zvaničnih potvrda o njegovoj povezanosti s ovim klanom.

Četvorica dilera kokaina tada su pali zbog navodne povazanosti sa ozloglašenim klanom Amerika, međunarodnom kriminalnom grupom koja je krajem prošlog vijeka važila za najjaču na ovim prostorima.

Kako je tada MUP naveo, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i pripadnici BIA, uz koordinaciju Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su kriminalnu grupu koja je u dužem vremenskom periodu distribuirala kokain na teritoriji Beograda i Subotice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije