... / Otac četvero djece koji su nedavno izgubili majku, mora u zatvor zbog sječe šume

03. 05. 2021. u 16:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2366

I dok "velike i krupne ribe" slobodno i ugodno plivaju u Bosni i Hercegovini, bez obzira kako teški bili zločini koji su počinili, pojedini i za najmanja krivična djela, počinjena kako bi se nahranila ili ugrijala obitelj, moraju u zatvor...

A, ova priče ide ovako.

Sjetit ćete se možda - prošle godine u junu, Veliku Kladušu potresla je tužna priča porodice u kojoj je četvero djece ostalo bez majke Indire. Porodica je tvrdila da je preminula zbog nemara ljekara.

"Njen suprug Elvedin još se ne može pomiriti s gorkom istinom. Kako je ispričao, ona se nekoliko puta sa istim simptomima, jakim bolovima u stomaku, javljala doktoru. Tražili su uputnicu za Kantonalnu bolnicu u Bihaću, no u Domu zdravlja velika Kladuša nisu im dali tvrdeći da nema potrebe za tim. Indiri je žuč pukla i ona je preminula ostavivši iza sebe četvero male djece", objavili smo tada na portalu Radiosarajevo.ba.

A, Elvedin će sad, kako stvari stoje, morati u zatvor zbog sječe šume. Vjerovatno će tamo provesti 60 dana. 

Ovih dana očekuje rješenje suda o izdržavanju kazne...

Kako je otkrio za Avaz, najviše ga brine gdje će za to vrijeme s djecom, jer nema novca da kaznu plati u novcu.

"Sve je zbog sječe šume. Moram nešto rješavati za djecu dok to ne odslužim", tvrdi Ahmetović.

Podsjećaju da su zahvaljujući dobrim ljudima koji su pokrenuli akciju za Hozanoviće, djeca krajem prošle godine dobila dom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)