Zatvorenici izašli na slobodu za vikend, pa opljačkali Konzum

Radiosarajevo.ba
Zatvorenici izašli na slobodu za vikend, pa opljačkali Konzum
Foto: Jutarnji.hr / Ilustracija
Dvojica zatvorenika koji su na odsluženju kazne u Lepoglavi, najstrože čuvanom hrvatskom zatvoru, iskoristili su slobodne dane što su ih dobili za vikend i krenuli u razbojničkih pohod.

Da im se nije ideja rodila iznenada potvrđuje činjenica da su još u noći s 16. na 17. oktobra  ove godine na Fallerovom šetalištu, vrlo vjerojatno na prošlomjesečnom ‘dopustu’, ukrali ‘fiat uno’ zagrebačkih registracijskih oznaka. Automobil ih je čekao spreman za odlazak u pljačku, piše Net.hr.

Čim su iz Lepoglave stigli u Zagreb sastali su se s trećom osobm, te razradili plan za oružani prepad u trgovini Konzuma. Oko 18 sati ukradenim ‘fiatom’ dovezli su se u Ulicu Ivana Kukuljevića Sakcinskog i neko vrijeme posmatrali trgovinu.

Sat i pol kasnije odlučili dvojica su se maskirala i izvukla pištolje, te upali u Konzum. Zaprijetili su blagajnicama i ukrali gotovo 12 tisuća kuna.

S plijenom su brzo uskočili u vozilo koje ih je već čekalo spremno za bijeg i odvezli se do Kordunske ulice. Tamo su ‘fiat' ostavili i nastavili dalje bježati, no policajci, koji su u međuvremenu dobili dojavu o ovom razbojništvu, ušli su im u trag.

Nakon kriminalističkog istraživanja inspektori su ih svu trojicu predali tužiteljstvu. Dvojica zatvorenika vraćeni su u zatvor u Lepoglavi, dok je treći učesnik završio u istražnom zatvoru u Remetincu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije