"Silovali su me muž, kum, njihov drug - sve je gledao sin"

Radiosarajevo.ba
"Silovali su me muž, kum, njihov drug - sve je gledao sin"
Silovali su me muž, kum i njihov drugar u vikendici. To se dogodilo nakon što sam pobjegla od muža kada me je istukao. Moje dijete je sve to gledalo.

Tako u izjavi za Blic B. Č. iz jednog mjesta u Vojvodini opisuje jezive detalje desetogodišnjeg porodičnog nasilja, o kojem je progovorila u jednoj emisiji.

Ona kaže da je njen devetogodišnji sin bio svjedok i njenih brutalnih prebijanja i silovanja, tokom kojih je njen muž tvrdio da "dječak treba da vidi kako se to radi sa ženama".

"Batine su bile svakodnevne. Bez razloga me je tukao, samo sam ga ponekad pitala za platu. Cijela njegova porodica je to znala. Šutjela sam, jer je prijetio da će ubiti i mene i dijete. Udarao me pesnicama, šutirao, tukao tušem po glavi, sipao mi vruću supu na glavu, gasio mi pikavce po tijelu, burgijom me bušio po tijelu, razbijao čaše o glavu, stavljao mi ljute paprike u nos", opisuje B. Č. torturu kroz koju je prošla.

Za članove njegove porodice kaže da su saučesnici, jer je i pred njima znao da je svuče golu i tuče, a oni bi se smijali.

Ipak B. Č., istini za volju, nikada nije potražila pomoć ljekara niti prijavila supruga policiji, kako kaže, iz straha, što istražnim organima otežava posao.

"U junu me je prebio, pa sam pobjegla u vikendicu. Tu me prvo on silovao, zatim kum i na kraju njihov drugar. Kada su završili, muž me je istukao i nabio mi džak na glavu. Ubacili su me u gepek i doveli kući", priča ona.

O nasilju je nedavno progovorio njen sinčić, nakon čega je njen otac u oktobru pozvao policiju potpuno šokiran. Iako živi u blizini, i nesretni čovjek je prvi put čuo za nasilje koje se dešavalo.

"Fenom joj je palio oči, čupao kosu, čekićem za meso ju je udarao po licu, pesnicama u nos, izbio joj zub, htio je izbosti nožem, jela je izmet. Mrzio sam ga i plašio ga se", navodi njen sinčić.

Policija je saslušala njenog supruga i dvojicu njegovih prijatelja po prijavi za nasilje u porodici i silovanje, i proslijedila prikupljene informacije tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije