Isidora Bjelica zbog prijetnji smrću napustila Srbiju

Radiosarajevo.ba
Isidora Bjelica zbog prijetnji smrću napustila Srbiju
24sata.rs / Isidora Bjelica
Poznata srpska književnica koja se posljednje četiri godine bori s karcinomom, uključila se putem Skypea u emisiju 150 minuta i tom prilikom urednici Aneti Ivanović objasnila zbog čega je bila prinuđena da napusti Srbiju.

Isidora je, vidno potresena, objasnila da su ona i njeno dijete dobili prijetnje smrću preko telefonske sekretarice, a da je osoba koja je prijetila jedna javna ličnost. Isidora više nije u Srbiji, ne zna kada će se vratiti, a povrh svega, ponovo se bori sa opakom bolešću.

 

“Oni koji me vole primetili su da me nema već dva meseca u javnosti. Dakle, sredinom avgusta je ostavljena brutalna poruka na našoj kućnoj sekretarici, koja nije bila pretnja smrću samo meni već i mom detetu. Obaveštena je policija”, rekla je Isidora i dodala da je stres izazvan prijetnjom negativno uticao na njeno zdravlje.

 

“Nekoliko dana nakon poziva, moje zdravstveno stanje se pogoršalo. Tumor markeri su mi eksplodirali, i bila sam primorana da se izolujem. Nažalost, dešava se da su i psihopate javne ličnosti. Poznato vam je da psihopate nemaju osećaja, ja sam vređana zbog toga što imam rak, što mi je izvađena materica. Ako bismo sada taj snimak pustili u etar svi bi prepoznali o kome se radi.”

 

Kako Blic nezvanično saznaje, policija je u septembru primila prijavu za prijetnje Isidori Bjelici, koju je podnio njen muž Nebojša Pajkić. Policija je po toj prijavi postupila i saslušala osobu koja joj je prijetila, nakon čega je kompletirala svoj izveštaj i uputila ga u nadležno Prvo osnovno tužilaštvo, koje će dalje odlučivati o predmetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije