Čedomir Jovanović iz principa podržao Vojislava Šešelja

Fena
Čedomir Jovanović iz principa podržao Vojislava Šešelja
Sjednica srbijanskog parlamentarnog odbora za eurointegracije koja se trebala održati u četvrtak u Beogradu odgođena je zbog incidenta koji su izazvali zastupnici Srpske radikalne stranke (SRS) i pokreta Dveri.

Oni nisu dopustili šefu delegacije EU-a u Srbiji Michaelu Davenportu da predstavi izvještaj Europske komisije o napretku Srbije.

Zastupnici radikala i pokreta Dveri tražili su odgodu sjednice, zahtijevajući da dobiju izvještaj EK-a na srpskom jeziku, a Davenportu su osporavali “legitimitet zastupnika EU-a, tvrdeći kako je “neprimjereno da Britanac uvjerava” Srbe da uđu u EU.

Sjednica je poslije sat i pol prekinuta.

Incidentu je pridonio i vođa radikala Vojislav Šešelj koji je, prema navodima agencije Beta, prije nastavka sjednice odbora na mobitelu puštao pjesmu o Donaldu Trumpu na srpskom jeziku i od Davenporta zatražio broj telefona da mu je pošalje.

“Ne može se u Narodnoj skupštini razmatrati nikakav dokument na engleskom jeziku. Nikada se ovakav skandal nije dogodio”, ustvrdio je Šešelj.

Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović zatražio je da se prekine “sramota i ponižavanje Skupštine”, ali se principijelno pridružio zahtjevu radikala ustvrdivši da su u pravu, te da izvještaj EK-a treba prevesti na srpski pa potom nastaviti sjednicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije