Zaštićeni svjedok otkrio ko sve stoji iza pokušaja likvidacija Velje Nevolje

1
Radiosarajevo.ba
Zaštićeni svjedok otkrio ko sve stoji iza pokušaja likvidacija Velje Nevolje
Printscreen / Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja

U optužnici Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore grupa koja je navodno planirala likvidaciju Veljka Belivuka, poznatiji kao Velja Nevolja, i Marka Miljkovića krajem januara u Tivtu nazvana je škaljarsko-barsko-zemunskim klanom.

U spisima tog tužilaštva navodi se da još nisu utvrdili identitet jednog od organizatora koji je sa Jankom Vukadinovićem (31) okupio ekipu i tražio glave Belivuka i Miljkovića i navodnog šefa kavačkog klana Slobodana Kašćelana.

Zaštićeni svjedok, čije kodno ime je Kamenko Kučki, tužiocima je ispričao sve detalje kriminalnog plana, a dio podataka dobili su i od zaštićenog svjedoka Hasana Turkovića, prenosi Blic.

Njihove izjave potkrepljene su porukama koje su pripadnici kriminalne organizacije međusobno razmijenjivali preko kriptovane aplikacije, proizilazi iz optužnice koju potpisuje glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

U jednoj od poruka prema navodima optužnice Vukadinović saopštava zaštićenom svjedoku Kamenku:

"Nisam nikoga ostavio, pa neću ni tebe brate, jer si pravi brat! Čitav škaljarko-barsko-zemunski stoji iza tebe brate, samo polako, ako ne može da se odradi nalevo krug i idemo dalje, nećemo da letimo. Bitnija mi je tvoja sloboda no sve napravice, sve pare, gde je ljudi, brate, i drugova", navedeno je u optužnici.

Optužnica je 7. jula podnijeta protiv Vukadinovića, zatim Mila Jovanovića (34), Radovana Stanišića (35), Almire Mujahodžić (21), Momčića Milića (40) i Dušana Ivanovića (41).

SDT ih tereti za pokušaj ubistva Belivuka, Miljkovića i Kašćelana.

Sve tri likvidacije hapšenjem osumnjičeniih spriječili su inspektori doskorašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije