! / Zabranjena prodaja dukserica sa natpisom o genocidu u Srebrenici

15. 01. 2021. u 12:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 453

Tržišna inspekcija zabranila je preduzeću "011 Shop" iz Beograda promet i oglašavanje svih proizvoda sa natpisom "Nož, žica", koji nedvosmisleno pozivaju na izazivanje nacionalne i vjerske mržnje, rekao je za Betu državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Кandić.

„Reklamiranje i prodaja ovakvih proizvoda ne samo da predstavljaju kršenje zakona o oglašavanju i krivičnog zakonika, već su u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Srbije, jer podstiču izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje, što je izričito zabranjeno.

Na ovaj način direktno se narušavaju temelji društva“, kazao je Кandić.

On je dodao i da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal danas podnijeta krivična prijava protiv preduzeća „011 Shop“ zbog oglašavanja proizvoda koji podstiču na izazivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje.

Beogradska prodavnica „011shop“ posle reakcija javnosti povukla je objavu uz izvinjenje.

"Želimo da upitimo javno izvinjenje svima koje smo uvredili našom jučerašnjom objavom. Nije nam bila namera da propagirmo bilo koji vid mržnje ili netrpeljivosti prema bilo kome.

Poruka spornog artikla je imala sasvim drugi cilj od onog koji se u stranim, domaćim medijima i na društvenim mrežama predstavlja.

Naime, poruka je potpuno izvučena iz konteksta. Sporne objave su momentalno povučene kada smo primetili da su pogrešno protumačene.

Tim povodom se još jednom najiskrenije izvinjavamo svima koji su povređeni,a pre svega našim prijateljima i saradnicima muslimanske veroispovesti", napisali su iz beogradskog web shopa.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (18)