! / Bursać oštro reagirao na prodaju majica u Beogradu i na internetu o Srebrenici

14. 01. 2021. u 22:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 400

Novinar i kolumnista Dragan Bursać na Facebooku je komentirao vijest da jedna beogradska robna marka nudi odjeću sa sramotnim natpisom  "Nož žica". 

Njegovu objavu prenosimo u nastavku: 

Na srbijanskom web shopu 011, bez ikakvih problema možete poručiti duks-Nož, žica! Ima svih veličina, za mlađe i starije, za bate i seke, za tate i mame, za deke i bake...

Eto, to se dešava u zemlji koja nije zabranila negiranje genocida, pa se umjesto osude, bruke, kajanja i molbe za oprost javlja i ovakav konfekcijski zločinački trijumfalizam, nad ubijenim ljudima.

Eto, to se dešava u zemlji u kojoj se slave ratni zločinci, a žrtve se minimiziraju ili ih i mediji i oficijelna politika negiraju. Eto, tako to biva u zemlji koja negira genocid dok se iz usta lokalnih nacionalista ori pjesma-U Srebrenici genocid nije bio, dabogda se tri put ponovio!

Zapravo ovi duksevi, ovako legalni i dostupni svima, najbolji su pokazatelj i dokaz genocida u Srebrenici sa jedne strane, ali i mišljenja “običnih“ ljudi koji prodaju i nose ovu bruku, sa druge strane.

Na sramotu svih nas!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (16)