Za putnike u tranzitu kroz Sloveniju važi jedna odluka do kraja augusta

0
Radiosarajevo.ba
Za putnike u tranzitu kroz Sloveniju važi jedna odluka do kraja augusta
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Putnici u tranzitu kroz Sloveniju i dalje neće morati na granici dokazivati svoj Covid status do 29. augusta, saopćila je u petak slovenska vlada nakon što je promijenila svoju odluku po kojoj bi morali na granici pokazati potvrdu da su cijepljeni protiv Covida-19, da su ga preboljeli ili su negativno testirani.

Ova odluka na snazi je do 29. augusta, objavila je vlada u Ljubljani u petak, piše Hina.

Do tada za putnike u tranzitu i dalje vrijedi izuzeće po kojemu ne moraju na granici dokazivati svoj covid status ako u najkraćem roku, a ne duže od 12 sati, izađu iz Slovenije.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Prema ranijoj odluci koja je objavljena prošle subote, a trebala je stupiti na snagu 23. augusta, putnici u tranzitu više nisu bili izuzeti od odluke o obveznoj karanteni ako ne posjeduje potvrdu o cijepljenju, da su bolest preboljeli ili negativni test (tzv. PCT uvjet).

PCT i dalje ostaje uslov za ulazak u Sloveniju, a uz putnike u tranzitu izuzeće od toga pravila su i djelatnici u međunarodnom prijevozu, prekogranični radnici, vlasnici zemlje i nekretnina u pograničnom području te djeca mlađa od 15 godina uz pratnju roditelja ili skrbnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije