Vulin: 'Ujedinjenje Srba desit će se mirnim putem'

15
Radiosarajevo.ba
Vulin: 'Ujedinjenje Srba desit će se mirnim putem'
Foto: MOS / Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je 'ubijeđen da će se ujedinjenje Srba desiti bez ikakvog nasilja i mirnim putem'.

"Koliko će trajati, ne znam, ali znam da najpre moramo da postanemo jedinstveni u političkom smislu, da moramo da se okrećemo Beogradu i da odluke u vezi sa našim postojanjem moraju biti donesene u Beogradu", rekao je Vulin.

On je naveo da je za njega srpski svijet jedinstvena država, a da će do ujedinjenja doći mirnim putem, bez ijednog ispaljenog metka.

Vulin je podsjetio da se Njemačka ujedinila i da to niko nije mogao da pretpostavi poslije Drugog svjetskog rata.

On je dodao da je način da se sačuva mir na Balkanu da svako zna gdje su mu granice, gdje će da živi i kako će da živi.

Komentarišući činjenicu da EU ne gleda blagonaklono na 'ujedinjeni srpski svijet', Vulin je upitao da li je riječ o EU koja blagonaklono gleda na 'veliku Albaniju'.

On je podsjetio da u Bujanovcu i Preševu, kada treba da formiraju lokalnu vlast, odu u Tiranu.

"Toj Evropi o kojoj pričate to je u redu, a Srbi ne smeju da pričaju ni o Republici Srpskoj. Ja ne smem da tražim da najuticajniji i najvoljeniji političar među Srbima Aleksandar Vučić bude predsednik svih Srba", rekao je Vulin za Televiziju 'Pink'.

On je napomenuo da su svi Srbijanci živjeli zajedno i u Otomanskom carstvu, neko vrijeme u Austro-ugarskoj, kao i u Trećem rajhu.

"Ali, nije stvar u tome da živimo svi zajedno, nego da živimo u svojim granicama i na način kako mi mislimo da treba da živimo, i ponavljam - mirno, bez ijednog ispaljenog metka", rekao je Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije