Vulin: "Javili su nam da je nestali Matej viđen kako kupuje hljeb na Vračaru"

3
Radiosarajevo.ba
Vulin: "Javili su nam da je nestali Matej viđen kako kupuje hljeb na Vračaru"
Foto: Arbiv / MUP Srbije / Vulin o nestanku Splićanina

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da srbijanska policija provjerava bukvalno svaku dojavu koja je vezana za nestanak Splićanina Mateja Periša.

On je istakao da je siguran da nije bilo nikakvog nasilja nad nestalim Splićaninom, a šta se tačno odigralo kobne večeri utvrdit će istraga.

"Mi dajemo sve od sebe da riješimo ovaj slučaj i provjeravamo svaku informaciju koja nam se dojavi. I u ovom slučaju imamo i dobronamjerne i zlonamjerne ljude, koji se javljaju. Ima i bijelih magova i crnih magova, ljudi koji pričaju da su vidjeli Matejevu astralnu projekciju. Nedavno su nam čak javili da nestali mladić kupuje hljeb na Vračaru. Kada smo provjerili, shvatili smo da je u pitanju komšija", rekao je  Vulin u jutarnjem programu Kurir televizije, prenose srbijanski mediji.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

On je istakao i da se upoznao sa ocem Mateja Periša i da mu iskazuje jedno veliko poštovanje.

"Ja moram da iskažem jedno veliko ljudsko poštovanje ocu Mateja Periša, samo stavite se u njegovu situaciju. Da li biste imali toliko razumijevanja kao on. Bilo je pokušaja da se ovo predstavi kao međunacionalni sukob. To je zaista odvratno i govori o mržnji koju osjećate prema ovom gradu. Ovo je siguran grad, ovdje vas niko nikada neće napasti zbog nacionalosti. Beograd voli strance. Od svih desetina hiljada stranaca koji su bili ovdje za novogodišnje praznike, vi nemate nijedan jedini incident. To je zato što Beograd voli strance, mi ne dijelimo ljude na nacionalnoj osnovi", kaže ministar i naglašava da isključuje svaku mogućnost vršenja nasilja nad nestalim Splićaninom.

"Siguran sam da nasilja nije bilo ni u klubu, ni van njega. To su posvjedočili i Matejevi prijatelji i gosti i klubu i osoblje", ističe ministar Vulin.

Podsjetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra. On je kobne večeri bio u klubu "Gotik", gdje se provodio sa društvom.

U jednom trenutku je izašao iz kluba, a potom su ga kamere usnimile kako trči, zaustavlja taksi vozilo, a potom i kako se spušta stepenica koje vode ka Savi.

Potraga za mladićem proteklih sedmica skoncentrisana je na rijeku Savu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije