! / Otkriveno ko je bio pored Mateja u noći nestanka? Isplivali novi detalji iz istrage

20. 01. 2022. u 22:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša, za kojim se traga od 31. decembra i dalje je u Beogradu.

On je večeras za hrvatske medije rekao šta misli o porukama Matejevih drugova koje su objavili pojedini mediji, kao i o tome koje korake trenutno preduzima srbijanska policija.

Periš je naveo kako smatra da prepiske Matejevih prijatelja nemaju direktne veze s Matejevim nestankom jer govore o događajima nakon što je Matej otišao iz kluba Gotik.

Kako kaže, u policiji je jutros saznao u kom se smijeru nastavlja istraga.

"Rečeno mi je da se provjeravaju mobilni telefoni i Matejev telefonu smislu tačne lokacije, odnosno obavljanja tih kontakata i svega što se događalo te večeri. Čuo sam da su identifikovani posjetioci koji su se nalazili u neposrednoj blizini stola za kojim je bio moj sin s društvom. Oni sebe nazivaju Zadranima. Ali ja mislim da se ne radi samo o njima, nego još o nekim osobama koje su bile tu sa strane", rekao je Nenad Periš za RTL.

Juče se u medijima oglasila i Splićanka Maja Sopta, koju je Matej pokušao da kontaktira nekoliko sati prije nestanka.

Ona je rekla da nije mogla da mu se javi jer ju je zvao dok se parkirala, kao i da se kaje zbog toga. Takođe, rekla je da je u srbijanskoj policiji dala izjavu o svemu, da je prošla poligraf i da policija zna gdje je ona bila i šta je radila te noći.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)