Matejeva prijateljica Maja o kobnoj noći: "To mi je najveća muka od svega..."

0
Radiosarajevo.ba
Matejeva prijateljica Maja o kobnoj noći: "To mi je najveća muka od svega..."
FOTO: Arhiv / Prijateljica Maja i Matej Periš

Maja Sopta, Splićanka koja je s Matejom Perišem (27) ostvarila posljednji kontakt kada je kobne večeri pozvao iz kluba “Gotik” otkrila je pojedinosti o nestalom momku.

Uoči isteka treće nedelje otkako je u Beogradu nestao Matej Periš, sve više je onih koji smatraju da odgovore na brojna pitanja mogu dati jedino ljudi bliski Mateju.

"Ja sam prijateljica Mateja Periša, to je zlatan momak. Ne može bilo ko da radi, studira i voli sport... Žao mi je što me nisu obavijestili da idu u Beograd. Ja bih im rekla gdje da idu i šta da rade, to mi je najveća muka od svega i grižnja savjesti", kratko je rekla uplakana Splićanka za Tv Prvu.

Savez smanjio kaznu Ismiru Mirviću, FK Sarajevo definitivno ostao bez bodova

Savez smanjio kaznu Ismiru Mirviću, FK Sarajevo definitivno ostao bez bodova

Pojasnila je kako ne želi da se krije te da nije istina da je nestala - obrisala je profile na društvenim mrežama zbog prijetnji koje je dobijala.

"Pred ulazak u restoran mi je zvonio telefon, ali se nisam javila jer sam vozila. Ušla sam u restoran i vidjela sam da mi je Matej posalo poruku… Potom me je zvao u 22:29 i to je taj propušten poziv", rekla je Maja.

Dodala je da je znala da i on dolazi u Beograd - pomogla bi mu u odabiru mjesta gde treba da izađe.

" Laž je da smo se vidjeli uoči njegovog nestanka. To me najviše i boli, lažno pisanje koje istragu skreću sa pravog puta", rekla je potresena devojka te dodala:

"Ja sam od 31. decembra u kontaktu sa policijom, maksimalno sarađujem i javljam svaku informaciju koja može pomoći istrazi. Dopustila sam da pogledaju i moj stan i automobil. Nisam mu se to veče javila odmah na poziv, Matej mi poslije nikad nije odgovorio, to me najviše boli", rekla je Maja.

Također je dodala:

"Uvjeravala sam njegove prijatelje da je negdje sa devojkom, meni to nije još bilo u glavi da je ovako kako jeste, međutim, shvatila sam da je ozbiljna situacija čim me policija zove".

Dodaje da je mislila prvo da je Matej s nekom djevojkom, pa je mislila da se možda nešto desilo u klubu, da nije bio neki problem na nacionalnoj osnovi.

"Nadala sam se da će taksista znati da kaže gdje je tražio da ide. I dan-danas ne znamo šta se dogodilo. Nisu policajci niti prijatelji smjeli da daju izjave za novine da ne ometaju istragu. Toliko se ide daleko da se piše kako se bavim prostitucijom, ja sam ozbiljna cura. Mnogo radim, spavam po tri sata dnevno. To me najviše i boli, te laži što pišu, odmiču istragu od prave istine. To me najviše i boli. Beograd je pokriven kamerama kao London, prošla sam poligraf, predala telefon, uvid u automobil, spremna sam krv da dam kako bih skinula ljagu sa svog imena", izjavila je Splićanka.

Kaže da o Mateju pišu svašta, ali napominje ne može bilo ko da radi, studira i da voli sport.

"Mi radimo u turizmu, ali ne radimo kako pišu sa jahtama nego sa jednodnevnim izletničkim brodovima. Imamo sličan posao, nikad nije radio za mene, na rivi smo se sretali barem dva puta nedeljno", navela je Matejeva prijateljica.

Ispričala je i susret s Nenadom Perišom, Matejevim ocem.

"Četvrtog januara sam srela Matejevog oca. Nikad nije posumnjao u mene, čak me je i branio, nismo se smjeli oglašavati, imali smo zabranu od policije. Ja sam Mateja, što sam i navela u izjavi, voljela i volim ga kao brata svoga, ovo je mogao biti bilo ko, kamoli neko meni drag. Vrijedan momak, zlatan, ja i dalje ne vjerujem šta se ovo sve dešava", izjavila je Splićanka.

Maja je imala i poruku za kraj:

"Kada se dešavaju ovakve tragedije pustite ljude da boluju, nemojte dodatno da stvarate probleme, nemojte da se miješate".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije