Vulin: "Imaš li simptome? Ako imaš, liječiš se kao najbogatiji čovjek na svijetu"

Radiosarajevo.ba
Vulin: "Imaš li simptome? Ako imaš, liječiš se kao najbogatiji čovjek na svijetu"

Obraćajući se zastupnicimaa u Narodnoj skupštini Republike Srbije u Beogradu, ministar odbrane ove zemlje Aleksandar Vulin osvrnuo se na borbu protiv pandemije koronavirusa. Negirao je da je vlast u Srbiji imala nekorektan odnos prema dijaspori te istakao kako je građanima u inostranstvu osiguran besplatan avionski prijevoz i koridori za povratak u zemlju. Također je rekao da u Srbiji niko "ni dinar" nije platio liječenje od koronavirusa. 

"Da li imaš simptome? Ako imaš, liječiš se kao najbogatiji čovjek na svijetu. To nema ni u najbogatijoj zemlji na svijetu. U Americi sahranjuju ljude u masovnim grobnicama ako nemaju da plate. U ovoj Srbiji, ovakvoj, siromašnoj ali sve boljoj, niko nije sahranjen u masovnoj grobnici, niti ostao bez lijeka, bez kreveta ili respiratora", istakao je ministar Vulin i dodao da građani Srbije treba da budu ponosni na svoju državu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije