Vučić: Poštujemo BiH u kojoj je RS, nemamo pretenzija prema bilo čemu tuđem

Radiosarajevo.ba
Vučić: Poštujemo BiH u kojoj je RS, nemamo pretenzija prema bilo čemu tuđem

Srbija neće zaboraviti nijedan logor, niti jednu grobnicu i nijedan zločin, kao ni imena onih koji su sprovodili istrebljenje srpskog naroda, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Spomen-parku u Sremskoj Mitrovici gdje je održana ceremonija Dana sjećanja na žrtve koncentracionog logora Jasenovac.

"Nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti ni Gradinu, Jasenovac, Jadovno, Drakuliće, Motike, Šargovac, nijedan logor, nijedan nož, malj, metak, niti jednu grobnicu i nijedan zločin, kao i ni jedno jedino ime onih koji su sprovodili istrebljenje srpskog naroda. Nemamo na to prava jer bismo na taj način okrenuli glavu od istine, pravde, slobode, sopstvenog postojanja i samog Boga u čije ime su nas ubijali", poručio je Vučić iz Spomen-parka u Sremskoj Mitrovici.

Dodao je da je Srbija danas svjesna sebe i svog naroda u okruženju, ali da nema pretenzija prema bilo čemu tuđem – ne bavi se teritorijama i osvajanjima, neće nikoga da otjera i nikoga ne ugrožava.

Vučić je zahvalio i rukovodstvu bh. entiteta RS koje je Dan sjećanja obilježilo u Donjoj Gradini.

"Poštujući BiH u kojoj je RS, dobro znamo da pripadamo istom narodu, nosimo srpsko ime i prezime, pravoslavni krst i istu sudbinu, da jedni bez drugih ne možemo", istakao je predsjednik Srbije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije