Uputio poruku / Hrvati ogorčeni: Vučićev zastupnik podigao srbijansku zastavu na Dinari

05. 08. 2021. u 18:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zastupnik Srpske narodne stranke u Skupštini Srbije Dušan Marić na Facebooku je objavio fotografiju na kojoj pozira sa srbijanskom zastavom na Dinari.

Marić je inače nekadašnji novinar i član Srpske radikalne stranke, a sad je zastupnik Vučićevog SNS-a u Narodnoj skupštini Srbije.

U Facebook objavi napisao je: "Zastavu sa Kajmakčalana, Karpata, Zebrnjaka, Mačkovog kamena, Cincara, Raduše, Čvrsnice, Gazimestana, Novog Brda… Da na današnji dan, dan koji Hrvati slave kao dan pobjede, a Srbi kao dan velike nesreće, Hrvate ali i zaboravne Srbe podsjetim da je Dinara i srpska planina. Da podsjetim Hrvate, ali i zaboravne Srbe da su Dalmacija i Kninska krajina ništa manje srpske nego što su hrvatske".

Kazao je kako su hrvatska vlast, vojska i policija prije tri desetljeća protjerale pola miliona Srba iz njihovih domova i njihovog zavičaja u "najvećem etničkom čišćenju u Europi poslije Drugog svjetskog rata".

"Da svijet podsjetim na više od milion Srba koje su Hrvati ne tako davno ubili u Jasenovcu, Jadovnu, Gradišci, na Kozari, u Glini, Bugojnu, Sanskom Mostu, na Garavicama kod Bihaća i na stotinama drugih stratišta.

Oko mene puca pogled na beskrajni lanac dinarskih i krajiških planina, na beskrajne pejzaže okićene kamenom, cvijećem, vodama Jadranskog mora i Perućkog jezera. Sve ovo božje prostranstvo, koje je srpskom rodu i čovječanstvu podarilo Nikolu Teslu, serdara Janković Stojana i mnoge druge velikane nauke, pera i svijetlog oružja, prošarano je jamama. Samo rijetke među njima nisu potpođene srpskim kostima, kostima žrtava hrvatskih zločina", piše Marić.

Za kraj je napisao i kako Hrvati s Olujom slave svoj poraz, podsjećajući na "bratstvo" između dva naroda.

Na Facebook profilu možete pogledati kompletnu objavu. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (17)