Vučić želi dodatno naoružati vojsku Srbije: "U to moramo uložiti ogroman novac"

4
FENA
Vučić želi dodatno naoružati vojsku Srbije: "U to moramo uložiti ogroman novac"
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da Srbija mora ulagati ogroman novac u obrambenu industriju i vojsku te da vojska te zemlje mora biti mnogo jača nego što je danas.   

"Mi moramo uložiti ogroman novac u obrambenu industriju i vojsku. Imao sam razgovor s premijerkom Anom Brnabić i ministrom (financija) Sinišom Malim. Gledamo ne oštetiti nikoga i ništa u zemlji kako bi smo drastično podigli naše operativno-funkcionalne sposobnosti, što znači borbenu gotovost", rekao je Vučić tokom posjeta međunarodnom sajmu naoružanja u Abu Dabiju.

Prema njegovim riječima, u Srbiji planiraju 2023. i 2024. godine nabaviti 200 teških oružja iz domaće proizvodnje, što je oko 300 miliona eura (587 miliona KM), a postoji veliko interesovanje inozemnih kupaca za nabavku srbijanskog naoružanja.

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Vučić je kazao kako se svijet danas bjesomučno naoružava pa tako Kosovo namjerava do kraja godine da nabavi 100 oklopnih vozila, dijelom od donacija, a što je, kako je kazao, "suprotno Rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je istaknuo kako je otpočela svjetska utrka za naoružanjem i da u posljednjih 70-80 godina nije bilo tako intenzivnog naoružavanja kao danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije