Dan državnosti Srbije: Aleksandar Vučić dodijelio brojna odlikovanja

7
AA
Dan državnosti Srbije: Aleksandar Vučić dodijelio brojna odlikovanja
Foto: EPA - EFE / Aleksandar Vučić

Ministar za rad Azerbejdžana Sahil Babajev odlikovan je danas povodom Dana državnosti Srbije Ordenom srpske zastave I stepena za razvijanje saradnje između dvije zemlje i poručio da je to za njega velika čast.

"Orden pokazuje priznanje za strateško partnerstvo i dugotrajnu plodnu saradnju", rekao je Babajev.

On je dodao da odnose dvije zemlje karakteriše rastuća saradnja u energetici i drugim sektorima.

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

Tim ordenom odlikovan je i donedavni dugogodišnji beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Ukazom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Ordenom srpske zastave I stepena odlikovan je specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine u prethodnoj američkoj administraciji Ričard Grenel za učvršćivanje miroljubive saradnje između Srbije i SAD-a.

Sretenjskim ordenom odlikovana je glumca Radmila Živković, a Ordenom Karađorđeve zvijezde I stepena glumac Lazar Ristovski i posthumno fudbaler Siniša Mihajlović i kompozitor Kornelije Kovač.

Zlatnom medaljom za zasluge i izuzetne zasluge u privredi posthumno je odlikovan privrednik i potpredsjednik Udruženja srpsko-turskih privrednika u Srbiji Fevzi Šilik, a medalju je primio njegov sin.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je dobitnicima odlikovanja da su sve oči naroda uprte u njih i da je na njima velika odgovornost, te da svojoj državi treba da služe na svakom mjestu i da nikada ne budu protiv nje.

On je istakao da je Srbija danas pritisnuta sa različitih strana.

"Imamo samo jednu mogućnost da budemo svoji na svome, da brinemo i čuvamo svoju državu, da brinemo o svom narodu i svojim građanima, da brinemo za svoju budućnost", rekao je Vučić.

Ceremoniji su prisustvovali predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri u Vladi Srbije, predsjednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik i poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije