Aleksandar Vučić: 'Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera'

6
Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić: 'Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera'
Foto: EPA - EFE / Aleksandar Vučić

Vanredni izbori u Srbiji mogli bi da budu održani već u septembru.

Kako blic.rs navodi, o okvirnom datumu izbora dolazi poslije oštrog govora lidera stranke i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sjednici vrha Srpske napredne stranke (SNS), o čemu pišu "Novosti".

"Bolje je da odemo u opoziciju nego da nam partijski i privatni interesi vode državu. Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucjenama", poručio je Vučić.

Šta je odlučila Skupština Srbije nakon dvodnevnog zasjedanja o Kosovu?

Šta je odlučila Skupština Srbije nakon dvodnevnog zasjedanja o Kosovu?

Nagovještaj potpune promjene aktuelne političke panorame u državi nastalo je tokom sumiranja nedvane sjednice Narodne skupštine posvećene Kosovu i Metohiji. Vučić je rekao da je SNS bio usamljen u odbrani državnih interesa i da je uz sebe imao narod.

Vučić je, takođe, rekao i da mu je "dosta i pokvarenjaka koji bi da se bogate na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kad god je trebalo da se bore za državu i narod prvi su okretali leđa".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije