Vučić umislio da je "mala Srbija" stvorila problem "najvećim silama"

16
Radiosarajevo.ba
Vučić umislio da je "mala Srbija" stvorila problem "najvećim silama"
Foto: EPA - EFE / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom govora na predizbornom skupu dotakao se teme rezolucije o genocidu o Srebrenici. 

"Našu Srbiju nećemo da damo nikome i ni za šta na svijetu. Bili su sigurni da ćemo kao neki drugi prije 15-20 godina da spustimo glavu i kažemo: 'Da, veliki ste, jaki ste'. Mi smo rekli: 'Znamo koliko ste veliki i sa koliko problema možete da nas suočite, ali mi branimo najveću svetinju'", rekao je Vučić.

Kazao je da svi znaju da on nije optimista.

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

"Uvijek sam ili surovi realista ili pesimista. Bolje mi je da ljudima predstavim stvari kakve jesu", istakao je predsjednik Srbije. 

Vučić je uvjeren da zemlje članice UN-a nailaze na velike probleme zbog djelovanja Srbije kad je u pitanju donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici. 

"Oni ne znaju šta da rade u New Yorku zbog angažmana Srbije. Ne znaju šta sa rezolucijom iza koje su stale najveće sile. Mala Srbija borit će se do posljednjeg trenutka za svoju čast i obraz", naglasio je Vučić, a što se odnosilo na protivljenje donošenju Rezolucije o genocidu u Srebrenici koji je potvrđen presudama Međunarodnog suda pravde (ICJ) i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije