Vučić u svom stilu reagirao na Milanovićevu pobjedu

Radiosarajevo.ba
Vučić u svom stilu reagirao na Milanovićevu pobjedu
Foto: BN TV / Vučić u svom stilu reagirao na Milanovićevu pobjedu

Odgovarajući na novinarsko pitanje kakav odnos očekuje s Hrvatskom nakon pobjede Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ne očekuje ništa.

„Kada je riječ o Hrvatima, neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj. Nisam uplašen njihovim prijetnjama iz kampanje i uvredama. Srbija se nalazi na europskom putu, bez obzira na izjave ministra Aleksandra Vulina da treba preispitati taj put“, rekao je Vučić.

Otkrio je da se jutros čuo s Miloradom Pupovcem, želeći čuti što on misli o izborima u Hrvatskoj.

„Rekao sam mu što mislim o svemu, i kako mislim da će se odvijati srpsko-hrvatski odnosi. Nisam ga savjetovao. Rekao bih da svi oni mene posavjetuju kakva ih muka muči, a moje je da vidim kako Srbija može da pomogne“, kazao je Vučić, prenosi T-portal.

Dodao je da je on politički veteran.

„Niko nije pobjeđivao s takvom razlikom kao ja. U prvom krugu, kada uvijek manji broj glasača izlazi, na predsjedničkim izborima sam dobio više nego Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović na ovim izborima zajedno“, istaknuo je Vučić.

Ipak, nakon susreta sa srbijanskom djecom iz Hrvatske koja su stigla u Beograd na proslavu Božića, najavio je da će novoizabranom predsjedniku Hrvatske, kada budu proglašeni službeni rezultati izbora, poslati telegram jer tako rade pristojni ljudi. U telegramu će pisati: 'Čestitam vam na izboru za predsjednika Republike Hrvatske'.

Spominjući razne uvrede koje su dolazile iz Hrvatske tokom izborne kampanje na njegov i račun Srbije, komentirao je da je sebe natjerao da to odšuti i reagira još većim radom.

„Uvrede od toga da je Srbija šaka jada, da sam ja ratni kabadahija, da je Srbija slaba za Hrvatsku“, nabrojio je Vučić, dodajući da 'Hrvatskoj želi svako dobro', a isto tako želi da Srbija 'uvijek ima dvostruko veći ekonomski rast od te države'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije