Hoće li Zoran Milanović vratiti Titovu bistu na Pantovčak?

Radiosarajevo.ba
Hoće li Zoran Milanović vratiti Titovu bistu na Pantovčak?
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Istaknuti član Socijaldemokratske partije (SDP) i ministar uprave u hrvatskoj Vladi čiji je premijer bio Zoran Milanović, Arsen Bauk je govorio o tome da li će Milanović kao novoizabrani predsjednik ove susjedne zemlje na Pantovčak vratiti bistu Josipa Broza Tita.

"Nije smetala predsjedniku Tuđmanu (op. a. Franjo Tuđman), predsjedniku Mesiću (op. a. Stjepan Mesić) i predsjedniku Josipoviću (op. a. Ivo Josipović), ne bi trebala smetati predsjedniku Milanoviću. Ja bih bio sretan da je vrati", rekao je bauk za Novu TV, piše Index.hr.

Gotovo je: Zoran Milanović je novi predsjednik Hrvatske

Aktuelna predsjednica i kandidatkinja desnice predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) Kolinda Grabar Kitarović je Titovu bistu sklonila u martu 2015. godine. To je bio jedan od njenih prvih poteza, podsjeća Index.hr.

Nevjerovatno: Više od 88.000 nevažećih listića u Hrvatskoj

Milanović je kao predsjednik ljevice predvođene Socijaldemokratskom partijom (SDP) izabran za predsjednika u nedjelju, 5. januara. Imao je oko stotinu hiljada glasova više u odnosu na Grabar-Kitarović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije