Vučić: Treća žrtva u Srbiji, za 48 sati počinjemo masovno testiranje građana

Radiosarajevo.ba
Vučić: Treća žrtva u Srbiji, za 48 sati počinjemo masovno testiranje građana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopćio je u ponedjeljak da je još jedna osoba u Srbiji preminula od virusa COVID-19. Najavio je da za 48 sati počinje masovno testiranje građana na potencijalnu zarazu.

"Riječ je o 60-godišnjoj osobi, pacijentici koja nije imala tešku kliničku sliku. Preminula je u KBC 'Dragiša Mišović' i ona se zvanično vodi kao treća žrtva koronavirusa u Srbiji", rekao je Vučić na press konferenciji nakon sastanka sa ljekarima iz Kine, kojem su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, kao i članovi kriznih štabova.

"U svakom slučaju, broj oboljelih se povećava iz dana u dan. To je i zbog loše metodologije, u kojoj smo davali dva puta dnevno broj zaraženih. Sada ćemo to činiti jednom, u 15 sati, onako kako to rade druge evropske zemlje", rekao je Vučić i dodao da su djelimično uspjeli da uspore pandemijsku krivu, kako ne bi došlo do eksponenecijalnog rasta oboljelih, kao što je slučaj u nekim zemljama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije