Vučić: Srbija je po svemu ispred BiH, naša ruka je uvijek ispružena Bošnjacima

Radiosarajevo.ba
Vučić: Srbija je po svemu ispred BiH, naša ruka je uvijek ispružena Bošnjacima

U intervjuu za TV Prva, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dotakao se mnogih tema među kojima je bila i Bosna i Hercegovina. Povod su bile oštre reakcije iz naše zemlje na dokument koji je su vlasti RS-a dostavile Vučiću. U dokumentu su objavljeni zaključci Narodne skupštine i stavovi Vlade o statusu RS-a i djelovanju visokog predstavnika, međunarodne zajednice i Ustavnog suda BiH.

"Kada sam došao u Banja Luku Dodik mi je rekao da ima neke ideje, ja sam mu rekao da mi pošalje da vidim o čemu se radi, ako očekuju neku podršku od Srbije. Poslali su mi, ja sam već dva puta pročitao dokument i neću ga komentarisati dok sa njima ne razgovaram o tome. To je sve što sam ja rekao o Republici Srpskoj", rekao je Vučić, upitan da prokomentira hoće li se u predstojećim razgovorima s delegacijom Kosova u Washingtonu spominjati i manji bh. entitet.

Vučić je potvrdio da će u srijedu u posjetu Beogradu doći član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica RS-a Željka Cvijanović.

"Nikada nisam govorio ništa protiv integriteta Bosne i Hercegovine. Uvijek sam se trudio za dobre odnose između Srba i Bošnjaka. Ja sam srećan što su Bošnjaci vidjeli tokom ove krize koliko ljubavi imamo prema njima. Naša ispružena ruka uvijek stoji. Srbija više ne zaostaje za Bosnom i Hercegovinom, već je ispred, po svemu", dodao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije