Vučić se uskoro obraća javnosti zbog nemira na Kosovu, ponovo se oglasila i kosovska policija

4
Radiosarajevo.ba
Vučić se uskoro obraća javnosti zbog nemira na Kosovu, ponovo se oglasila i kosovska policija
Foto: Printscreen / Nemiri na Kosovu

Jedan kosovski policajac je ubijen, a drugi je povrijeđen u pucnjavi u selu na sjeveru Kosova rano u nedjelju, rekao je ranije danas premijer Albin Kurti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratit će se danas građanima povodom događaja koji su se dogodili na sjeveru Kosova i kako je saopšteno iz Kabineta, "razobličiti sve laži i podvale" kosovskog premijera Kurtija.

U saopštenju Kancelarije se dodaje i da je otkazana konferencija za medije direktora Kancelarije za Kosovo Petra Petkovića, koja je prethodno, zbog istog povoda, bila najavljena 14 sati.

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

"Medijima će se u toku popodnevnih sati obratiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji će razobličiti sve laži i podvale Albina Kurtija, tvorca haosa i pakla na Kosovu", saopšteno je iz Kancelarije.

O svemu se oglasila i policija Kosova koji kažu da "kriminalne grupe s vremena na vrijeme vatrenim oružjem napadaju policijske jedinice na terenu koje uprkos napadima na njih, nastavljaju svoja angažovanja stvaranjem bezbijednosnog perimetra, u interesu smirivanja situacije, pružanja bezbijednosti i vladavine zakona i reda na Kosovu".

"Značajan broj profesionalnih napadača, maskiranih i uniformisanih u različitim uniformama, naoružanih teškim naoružanjem, granatama, vojnim oruđem (zolama), pojedinim oklopnim vozilima, koriste različite privatne prostore i objekte, uključujući u i oko manastira u Banjskoj za kretanje, za sklonište i pozicioniranje za pucanje na policijske jedinice PK-a.

Nove tenzije na Kosovu, u pucnjavi ubijen policajac: 'Napadači su profesionalci, teško su naoružani'

Nove tenzije na Kosovu, u pucnjavi ubijen policajac: 'Napadači su profesionalci, teško su naoružani'

Policijske jedinice u skladu sa situacijom i opasnosti koju predstavljaju sporadični napadi kriminalnih grupa, u samoodbrani i odbrani građana tog područja, prinuđene su da odgovore kriminalnim grupama, gdje je, prema dosadašnjim saznanjima, jedan od napadača ubijen", saopćila je policija.

Podsjetimo, kolona oklopnih borbenih vozila Vojske Srbije primijećena je i u subotu, 23. septembra na putu ka 'Kopnenoj zoni sigurnosti'.

Kolone su snimljene u Blacu, Beloljinu i Kuršumliji, dok je u petak, 22. septembra, velika kolona oklopnih vozila primijećena na trasi između Kraljeva i Raške.

Velika kolona srpskih borbenih vozila kreće se prema Kosovu, a srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tvrdi da to nije ništa posebno. Još uvijek nije poznato o kakvim vojnim manevrima je riječ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije