Vučić: Očekuju nas teški dani, pomoći ćemo Srbima u Hrvatskoj

Anadolija
Vučić: Očekuju nas teški dani, pomoći ćemo Srbima u Hrvatskoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je svaki razgovor sa predstavnicima SAD važan, jer su pred Srbijom "ne laka jesen, niti jednostavna zima".

"Mi ćemo da se borimo u teškim uslovima, neće biti lako, vidjećemo kako će sve da izgleda. Svakako da ne očekujemo lake dane, ni laku jesen, ni jednostavnu zimu za nas", rekao je Vučić za televiziju Pink, u intervjuu poslije niza sastanaka u SAD po pitanju Kosova.

Govoreći o napadima na Srbe u Hrvatskoj, Vučić je kazao da je napad koji se dogodio prije nekoliko dana strašan i da će Srbija pomoći svom narodu koji živi u toj državi.

"Fasciniran sam potrebom hrvatskih zvaničnika da pet miliona puta ponavljaju priču o velikosrpskoj agresiji. Ništa ih ne razumijem, jer kada bismo govorili o međusobnim žrtvama to je neuporedivo i iz Prvog, a naročito iz Drugog svjetskog rata. Da govorimo svakog dana o genocidu u Jasenovcu, zločinu u Glini i drugim mjestima nije korisno. Želim da gledam u budućnost i gradimo bolje odnose", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se nada da će Srbima koji žive u Hrvatskoj stići podrška iz Evropske unije, ali da "ne vjeruje u to".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije