Vučić o utakmici u Novom Pazaru: Vidjeli smo koliko su podjele duboke u Srbiji

3
Radiosarajevo.ba
Vučić o utakmici u Novom Pazaru: Vidjeli smo koliko su podjele duboke u Srbiji
Foto: Arhiv / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak je odgovarao na pitanja srbijanskih medija o aktuelnim dešavanjima u toj zemlji.

Očekivano, Vučić je prokomentirao i skandalozno skandiranje te poruke upućene s nogometne utakmice u Novom Pazaru, piše RTS

Predsjednik Srbije smatra da "utakmica u Novom Pazaru nije bila dobro pripremljena" konstatirajući istovremeno da je utakmica "pokazala izliv emocija i šta navijači zaista misle o Srbiji" napominjući da su "podele duboke".

Osim toga, Vučić je poručio da ostaje da Srbi razgovaraju sa Bošnjacima i da razumiju jedni druge i njihove emocije, ali da i "oni treba da vode računa i o našim emocijama i da znaju da neće nikada živjeti ni u jednoj drugoj državi".

Vučić je kazao da su bile nedopustive stvari na utakmici, da nije siguran da je ona bila dobro pripremljena.

"Ali ovo je izliv stvarnih, realnih emocija. I mi Srbi treba da se zapitamo zašto jedan dio Bošnjaka želi toliko loše Srbiji, našem narodu, ako već nećemo da se pitamo čime smo mi tome doprinijeli", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije smatra da je FK Partizan bio ubedljiv i krenulo je sa tribina skandiranje "Nož, žica, Srebrenica" i "Ratko Mladić".

"U istom sekundu je sa tribina gdje su stariji navijači Novog Pazara vikali su: 'Orić Naser', 'Kosovo je pored Srbije' i 'Žuta kuća'.

Navijači FK Partizan nisu nikoga fizički ugrozili, a navijači Pazara jesu. I tamo su mene vrijeđali navijači Pazara, a ne Partizana kao obično", dodao je srbijanski predsjednik.

Poziv tužioca i požar kod Beograda

Aleksandar Vučić je naveo da on očekuje poziv tužioca za organizovani kriminal, kako bi dao iskaz i kako bi bio stavljen na poligraf o optužbama na njegov račun da je bio povezan sa klanom Veljka Belivuka.

Kada je u pitanju požar u blizini Beograda, na deponiji Vinča, Vučić je poručio da će požar kod glavnog grada Srbije do četvrtka biti potpuno ugašen. Iako su se Beograđani žalili na loš kvalitet zraka, Vučić smatra da "situacija nije alarmantna".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije