Vučić o ratu u Ukrajini: "Nastavit će se i još gore će biti"

10
Radiosarajevo.ba
Vučić o ratu u Ukrajini: "Nastavit će se i još gore će biti"
Foto: Printscreen / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mira u Ukrajini uskoro neće biti i da će biti sve gore.

Gostujući na Informer TV on je iznio mišljenje da će Zapad uputiti vojsku u Ukrajinu, iako u ovom trenutku svi misle da to neće učiniti.

"Stavite se u njihove cipele, oni misle da se Putin neće zaustaviti u Ukrajini. Misle da će Putin da pregazi Herson i Nikolajev i okružiti Odesu, pa produžiti ka Pridnjestrovlju. Smatraju da je bolje da ga sačekaju u Odesi.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

To je vrlo logično iz zapadnog ugla gledišta. Nisu ni oni glupi, nisu ni Rusi glupi. Igra moći, ko je jači, jedni traže promjenu geopolitičkih karata u svijetu, ovi drugi ne daju. To su činjenice, nastavit će se i bit će gore", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić kaže da je Emmanuel Macron pričao sasvim racionalno o Ukrajini. "Ne kažem ja da će to donijeti dobar rezultat, daleko od toga. Ali ako Ukrajina izgubi Odesu, pa šta onda... I on je uradio nešto što je nekada radio Čerčil.

Počeo je sa 13 posto podrške u francuskoj javnosti, sada je skoro na 50 posto. Ne zaboravite da su francuski interesi napadnuti i u Maliju, Nigeriji, Burkini Faso. Sada je francuski čovjek Maki Sal u Senegalu izgubio izbore. Sada Jermenija ponovo hoće pod francusku zaštitu. Na mnogo tačaka je ugrožena francuska politika", kaže Aleksandar Vučić. Ističe da je Francuska najveća evropska vojna sila, kao što je Njemačka ekonomska, i da se Macron ponaša kao lider takve sile. 

Kako kaže, Srbija već ekonomski oštećena zbog velikog svjetskog sukoba, i da je njihova stopa rasta niža nego što je bila, ali da je situacija bolja nego u nekim državama. Ističe da je vijest oko poboljšanja kreditnog rejtinga velika za investitore iz cijelog svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije