Susreti / Aleksandar Vučić najavio sastanak s Christianom Schmidtom

01. 09. 2021. u 18:42:00 Fena

Shares: 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je u srijedu da u Europskoj uniji ne postoji dovoljna želja za proširenjem, a kratko je razgovarao i s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom s kojim je najavio skori susret.

Naveo je kako je zanimljivo da svi, mimo onoga što je službeni dio razgovora, osim zapadnog Balkana, govore o Kini, prenosi Tanjug.

Vučić je prenio novinarima da se danas u Bledu na kratko susreo s visokim predstavnikom u BiH i najavio da će se uskoro sastati i razgovarati s njim.

"Uskoro ćemo se vidjeti, danas sam ga vidio, pozdravili smo se ovdje na 30 ili 40 sekundi, razmijenili kratko misli o panelu na kome sam sudjelovao. Trebalo bi da ga vidim, ne znam sad tačan datum. Pobrkao sam sve datume, pošto odjednom ima zahtjeva za milion poseta i razgovora",  rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara je li je taj sastanak dogovoren i kada.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA