Vučić: Izmislili su da sam nosio Šešelju pivo, a ne bi me bilo sram i da jesam

8
Radiosarajevo.ba
Vučić: Izmislili su da sam nosio Šešelju pivo, a ne bi me bilo sram i da jesam
Foto: Twitter / Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić i Vojislav Šešelj

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić dao je izjavu za medije, a, među ostalim, osvrnuo se i na incident na nogometnom turniru u Sarajevu, gdje su napadnuti roditelji dječaka koji igraju za srbijanski klub Zvezdara.

"Napadnuti su samo zato što su Srbi i to svi znaju, ali to se ne smije reći. To 'nije dobro' reći. Da je bilo obrnuto, sve bi bilo drugačije", rekao je Vučić.

"Njima je problem izgovoriti ime srpskog naroda, reći 'Srbi'. Jednostavno, to postoji u nekoliko zemalja u okruženju jer žele Srbiju poniženu, na koljenima i nikako drugačije", dodao je srbijanski predsjednik.

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Dragan Bursać: Drage Sarajlije, ne dajte im vaš bijes!

Dragan Bursać: Drage Sarajlije, ne dajte im vaš bijes!

Osvrnuo se i na fotografiju koja godinama kruži društvenim mrežama, a na kojoj se vidi kako današnji predsjednik Srbije unosi gajbu piva u sobu u kojoj sjede Tomislav Nikolić i Vojislav Šešelj.

Riječ je, inače, o namontiranoj fotografiji. Vučić je zapravo nosio dvije kutije sa do sada nepoznatim sadržajem, no kako je Vučić nekada bio član Šešeljeve stranke, mnogi ga nazivaju njegovim potrčkom, stoga su se neki odlučili našalili i napraviti montažu.

Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić i Vojislav Šešelj
Foto: Twitter : Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić i Vojislav Šešelj

"Šešelju nisam donio pivo, nego izborni materijal", kazao je Vučić pa nastavio: "Čudna je to logika, ja sam 10 i pol godina na vlasti, nikad nisam rekao ružnu riječ, a zvali su me 'Snajperist s brda', pa su mi stavili pušku umjesto kišobrana. Sve su izmislili. Na fotomontaži su mi prislonili pušku, a ja sam nosio kišobran. To je čak i bivša hrvatska premijerka stavljala na Twitteru", rekao je Vučić.

"Izmislili su to, kao što su izmislili i da Šešelju nosim pivo. Nosio sam izborni materijal, no ne bi me bila sramota ni da sam mu nosio pivo", zaključio je Vučić o toj temi, piše Nova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije