Beograd / Vučić i patrijarh Irinej: Razgovarali o položaju srpskog naroda u regionu

14. 09. 2020. u 15:45:00 Anadolija

Shares: 26

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s patrijarhom SPC Irinejom o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Republici Srpskoj ali i drugim dijelovima BiH.

Vučić je izvjestio patrijarha Irineja o pregovorima o Kosovu i Metohiji, koji su početkom mjeseca vođeni u Washingtonu i Brusselsu, kao i o razgovorima vođenim sa svjetskim državnicima, saopšteno je iz press-službe predsjednika Srbije.

Posebna pažnja posvećena je najavi niza ambicioznih projekata za budućnost Srbije, a patrijarh Irinej je iskazao posebno interesovanje za ulaganja države u unapređenje zdravstvenog sistema i naročito pohvalio činjenicu da je država ubrzano pokrenula radove na rekonstrukciji 10 opštih bolnica, kao i radove na izgradnji novog Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Sastanku su prisustvovali vikarni episkop remezijanski Stefan, lični sekretar patrijarha Dejan Nakić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA