Srbija / Vučić razočaran Crnom Gorom, a njegovi tabloidi pišu "Krivokapić je novi Milo"

12. 09. 2020. u 09:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 21

Čini se da je zvanični Beograd, mediji naklonjeni vlasti Aleksandra Vučića, kao i javnost razočarana sporazumom nove parlamentarne većine u Crnoj Gori.

Podsjetimo, sporazum Zdravka Krivokapića, Alekse Bečića i Dritana Abazovića predviđa da neće biti promjene u vanjskoj politici Crne Gore, povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova i izlaska iz NATO-a.

Kakav je stav vlasti u Srbiji dalo se naslutiti kada su tabloidi naklonjeni Vučiću napali dogovor crnogorske većine, pri čemu se Zdravko Krivokapić naziva "novim Milom".

Krajem dana u sličnom tonu, doduše biranim riječima, govorio je i sâm Vučić u intervjuu za RTS.

"Nisam očekivao da povuku priznanje Kosova. Ni da izađu iz NATO-a. Ništa od toga nisam očekivao. Znao sam da kada to neko govori da su to prazne priče… Što ih briga, ovako je lakše. Ovako će da ih potapšu u američkoj ambasadi, njemačkoj ambasadi i svakoj ambasadi", rekao je Vučić upitan da prokomentariše koalicioni sporazum trojke.

Čini se da je Vučića posebno razočarala najava Zdravka Krivokapića da će prvo posjetiti Njemačku.

"To je njihov izbor. Kada budemo htjeli i jedni i drugi susrest ćemo se, vjerujem češće nego ranije. Srbima poručujem da ćemo biti uz njih. A Srbima u Srbiji da imamo samo jednu zemlju i da ništa ne očekujemo od drugih. Političari dođu do vlasti, a poslije toga… znam ja kako to ide, nagledao sam se raznih, a mi ćemo uradi sve da zaštitimo naše nacionalne interese", rekao je Vučić.

NEMA KOMENTARA