Vučić: Građani BiH od sutra mogu da se vakcinišu u Srbiji

17
Radiosarajevo.ba
Vučić: Građani BiH od sutra mogu da se vakcinišu u Srbiji
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

Najviši zvaničnici vlasti u RS-u i predstavnici paramentarnih stranka u RS-u danas su odražali sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Sastanku je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Razgovarali su o dosadašnjoj saradnji, novom visokom predstavniku u BiH, te korištenju bonskih ovlasti i poštivanju Dejtonskog sporazuma.

Osim ovih tema, nakon završenog sastanka na press konferenciji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je govorio i o vakcinisanju građani iz BiH u ovoj zemlji.

"Od sutra će svi građani BiH moći da se vakcinišu gdje god hoće i kad god hoće, potpuno slobodno ne plaćaju ništa u Srbiji.

U svakom mjestu će svi građani moći potpuno besplatno da se vakcinišu i dobiju uvjerenje o vakcinaciji kao i građani Srbije", kazao je Vučić.

On je dodao da Srbija ima puno vakcina, te je dodao da su zadovoljni brojem građane Srbije koji su do sada primili vakcinu, ali da su se ipak nadali većem odzivu.

"Zadovoljni smo dosadašnjim učinkom, imamo vakcina za cijeli region, tako da pozivamo sve da dođu i to urade", zaključio je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije