Vozili bebu u kolicima, kada se zmija promolila pored djetetove glave

Radiosarajevo.ba
Vozili bebu u kolicima, kada se zmija promolila pored djetetove glave
Foto: E-Podravina / Zmija u Koprivnici koju je uslikao čitatelj
Nevjerojatno i šokantno iskustvo doživjeli su supružnici iz Koprivnice, kada su prošle sedmice mirno šetali gradom, sa svojom bebom u kolicima.

Htjeli su ostati anonimni, a njihovi su podaci poznati redakciji portala E-Podravina koji je prenio priču.

Bio je poslijepodne, lijepo vrijeme i šetali smo Basaričekovom ulicom. Supruga je gurala kolica, ja sam išao kraj nje, a s nama je bio i moj brat, također s djetetom u kolicima”, ispričao je 35-godišnji Koprivničanac kako se mirna večer pretvorila u haos.

Najednom, kazao je, supruga je počela vikati – zmija, zmija!

U tom sam trenu vidio nešto što nikad neću zaboraviti. Tačno kraj djetetove glave, van je puzala zmija, dugačka kojih pola metra, tamno zelene boje. Jednom riječju, bio sam u šoku”, ispričao je Koprivničanin.

Njegov je brat skočio, otkopčao dijete, izvadio ga iz kolica i dao ga njemu, a onda je krenuo vaditi zmiju iz kolica.

Prvo je pobjegla u sjenilo za sunce koje je iznad jaja u kojem smo ga vozili, ali onda je uspio primiti, iščupati van i baciti na pločnik”, rekao je otac, još uvijek u šoku.

Zmiju su tada i uslikali, jer kaže, niko im ne bi vjerovao da se to zaista i dogodilo.

“Nije izgledala kao da se boji, samo je išla prema meni. Zmiju smo pustili jer nismo imali u tom trenu kamo s njom, no ona nije opasna za ljude. Apeliram na sve ako dođu u ovakvu situaciju da ne ubijaju životinje, jer one nisu opasne. Najlakše je ubiti životinju”, kaže on.

Još i danas im nije jasno kako je ta zmija dospjela u kolica.

“S drva nije mogla pasti, jer to bi vidjeli pa pretpostavljamo da je ušla u zgradi, gdje ostavljamo kolica kod ulaza u prizemlju. Vjerojatno se tokom noći uvukla u korpu u kolicima za odlaganje stvari i tamo provela noć”, rekao je otac djeteta i upozorio sve roditelje da provjere kolica prije nego u njega stave dijete.

Inače žive u stanu u zgradi na Trgu slobode, a zmije su, kaže, sada aktivne jer je vrijeme toplije pa se više kreću.

Njihov je dječačić srećom premali da bi shvatio što se događa, tako da nije ni svjestan da se u kolicima vozio sa zmijom.

Biolog Goran Šafarek kaže da je, iako se na slici ne vidi najbolje, vjerojatno riječ o bjelici, zmiji koja je opasna samo za miševe i žohare. Dodaje da su izvrsni penjači te da se mogu bez problema popeti na stabla pa i na kuće.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije