Voda nosi sve pred sobom: Više od dvije osobe poginule u poplavama u Sloveniji

1
Radiosarajevo.ba
Voda nosi sve pred sobom: Više od dvije osobe poginule u poplavama u Sloveniji
FOTO: Facebook / Poplave u Sloveniji

Obilne kiše u dijelovima Slovenije ostavile su za sobom potopljene kuće, imanja, ceste i automobile. Slovenski mediji javljaju da je voda odnijela starijeg muškarca na području naselja Bistričice, a iz Civilne zaštite kažu da su više od dvije osobe poginule.

Kako javlja kamnik.info, policija je jutros saopštila da je ispred jedne kuće na području Kamnika primijećeno tijelo mještanina, ali da ne mogu izaći na teren zbog poplava.

Zbog obilne kiše, koja od četvrtka navečer, 3. augusta, stvara neugodnosti u nekim dijelovima Slovenije, brojne vatrogasne snage na djelu su cijelu noć.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Prema podacima slovenske Uprave za zaštitu i spašavanje, u posljednjih 12 sati zabilježeno je više od hiljadu nesreća, a u pomoć su pristigli vatrogasci iz 168 vatrogasnih jedinica.

Civilna zaštita ima na raspolaganju dva policijska i tri vojna helikoptera, ali oni ne mogu pomoći ni po kakvom vremenu. Ima i žrtava, više od dvije, potvrdio je komandant Civilne zaštite Srečko Šestan, prenosi Delo.si.

CESTA V OTIŠKEM VRHU (SLOVENJ GRADEC - DRAVOGRAD) Zapora ceste: Dravograd - Slovenj Gradec, v Otiškem vrhu most čez Mislinjo. Video: Jera Vodovnik

Posted by Koroška Čveka on Friday, August 4, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije