Vlada Srbije ograničila cijene hljeba i peleta: Ovo su maksimalni iznosi

0
Radiosarajevo.ba
Vlada Srbije ograničila cijene hljeba i peleta: Ovo su maksimalni iznosi
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Na današnjoj sjednici Vlade Srbije usvojena je Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hljeba od brašna „T-500“, u cilju dalje zaštite životnog standarda stanovništva Republike Srbije, imajući u vidu da tržište još uvek nije stabilizovano, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Uredbom se uređuje obavezna proizvodnja i promet hljeba, maksimalna visina marži, remitenda i rokovi plaćanja privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom hljeba.

Novom Uredbom ograničena je maloprodajna cijena hljeba od brašna T-500, na 53,50 dinara (0.90 feninga), dok je maksimalna proizvođačka cijena ograničena na 45,88 dinara (0.77 feninga).

Život ili preživljavanje: 'Branio sam ovu državu, a sad moram po kontejneru roviti'

Život ili preživljavanje: 'Branio sam ovu državu, a sad moram po kontejneru roviti'

Takođe, Uredbom je ograničena i najviša ukupna stopa marže, obračunata na neto fakturnu cijenu za sve ostale vrste hljeba, umanjenu za rabate i popuste, a iznosi maksimalno 40 procenata.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, a primjenjuje se od 9. avgusta i važit će 30 dana.

Vlada je, kako se podsjeća u saopštenju, donela i Uredbu o ograničenju visine cijene peleta kojom maksimalna maloprodajna cijena peleta ne smije prelaziti 38.000 dinara (635 KM) po toni u svim pakovanjima.

Uredba je doneta u cilju sprečavanja poremećaja na tržištu koja može ugroziti energetsku bezbijednost Republike Srbije, ograničava cijena u trgovini na malo peleta, prenose srbijanski mediji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije