Washington ima velike planove za Crnu Goru

Radiosarajevo.ba
Washington ima velike planove za Crnu Goru
Twitter / Washington ima velike planove za Crnu Goru

Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković sastao se danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za fosilnu energiju, Stevenom Winbergom

Posjeta američke delegacije  odvija se u sklopu inicijative za pripremu studije o potencijalima upotrebe fosilne energije, primarno LNG (tečni prirodni gas) i mogucnosti saradnje sa američkim kompanijama u ovoj oblasti, saopćeno je iz tog resora, prenosi portal AntenaM.

Tokom posjete, delegacija je posjetila Luku Bar gdje je organizovana i radionica, obavljeni su  razgovori sa menadžmentom  kompanije I predstavili mogućnosti daljeg razvoja ove oblasti.

“Sama pozicija Luke Bar na Mediteranu je posebno interesantna i postoje razvojni planovi za poboljšanje postojećih kapaciteta i iskorišćavanje resursa koje ova luka ima” istakao je  Nurković  na početku sastanka.

Winberg se saglasio sa ministrom Nurkovićem da Luka Bar ima ozbiljan potencijal u cijelom regionu za distribuciju/skladistenje fosilne energije, a zajednički zaključak  je da postoji  prostor i interesovanje obije strane da se u budućem periodu razmotre detalji i mogući modeli razvoja ovog projekta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije