Vandalizam u Hrvatskoj: Oskrnavili spomenik palim borcima u Titovom parku

4
Radiosarajevo.ba
Vandalizam u Hrvatskoj: Oskrnavili spomenik palim borcima u Titovom parku
Foto: Glas Istre / Vandalizam u Puli

Uoči Dana antifašističke borbe, vandali su ponovo oskvrnavili spomenik palim borcima u Titovom parku, u Puli i na taj način okaljali istarske narodne heroine i heroje.

"Svjedočimo sramotnom činu već drugi put u posljednjih dvadeset dana i to nažalost na dan kada se širom Istre i u cijeloj zemlji obilježava Dan antifašističke borbe. Devedesetih godina širom Hrvatske je uništeno i oštećeno više od tri hiljade partizanskih spomenika, a mi u Istri smo tada očuvali svoje i zato je posebno tužno što se u današnje vrijeme dešavaju ovakvi incidenti", komentarisao je istarski župan Boris Miletić najoštrije osudivši ovaj čin, piše Glas Istre.

Ovakav čin vandalizma osudili su svi.

„Uprkos pokušajima oskvrnjivanja spomenika, Istra će ostati progresivna regija koja je svoj identitet baštini na antifašizmu, multikulturalnosti i toleranciji. Antifašizam je bio i ostao dio našeg identiteta i danas je jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči savremeno istarsko društvo", zaključio je Miletić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije