Uživo u emisiji na HRT-u rekla da učesnici dolaze iz RS i "Herceg-Bosne", voditelj se izvinio

19
Radiosarajevo.ba
Uživo u emisiji na HRT-u rekla da učesnici dolaze iz RS i "Herceg-Bosne", voditelj se izvinio
Foto: HRT / Veljača i Volarević

U srijedu ujutru na HRT-u, tokom javljanja uživo u sklopu najave međunarodne konferencije koju organizuje Savez slijepih Republike Hrvatske, desio se pravi skandal.

Izvršna direktorica Saveza slijepih Republike Hrvatske Andreja Veljača kazala je da će na konferenciji, između ostalog, učestvovati gosti iz RS i Herceg-Bosne!?

Reporter Krešimir Volarević nije ispravio sagovornika i skrenuo joj pažnju da RS i Herceg-Bosna nisu države, ali u nastavku emisije 'Dobro jutro' se izvinio i pojasnio situaciju.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Kako je kazao, Veljača je napravila lapsus jer je nabrajala udruženja koja će učestvovati na konferenciji, a koja se zovu Udruženje slijepih RS i Udruženje sljepih Herceg-Bosne.

"Ja se izvinjavam našim gledateljima u Bosni i Hercegovini koji su se osjetili povrijeđenim. Drago nam je da nas gledate i gledajte nas i dalje. Mi smo zadnji koji bi na bilo kakav način i u bilo kojem kontekstu negirali državnost Bosne i Hercegovine. Za to su zaduženi neki drugi reporteri, neke druge emisije u našim susjednim državama, mi svakako ne", rekao je Volarević.

Sve se izdešavalo nakon što je pomenuti lapsus primijetio bh. novinar Nermin Bise koji se odmah oglasio na Facebooku i objasnio šta se desilo.

Nakon izvinjenja s HRT-a Bise je rekao:

"Ispriku od kolege Volarevića treba prihvatiti i prihvatam(o) je, a budući sam i sam radio dugi niz godina živa javljanja kako i sam kolega Krešo reče, u tim okolnostima se znaju potkrasti i greške. Hvala kolega Krešo, hvala HRT, greške i lapsusi se dešavaju", napisao je Bise.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije