Užas u Srbiji: Pokušao spasiti papagaja s bandere pa ga ubila struja

Radiosarajevo.ba
Užas u Srbiji: Pokušao spasiti papagaja s bandere pa ga ubila struja
Facebook / Momir Banović

Momir Banović (50), traktorista iz sela Radičević kod Bečeja, poginuo je jučer pokušavajući da spase svog papagaja na banderi ispred svoje kuće.

Nesretnog Momira najpre je naočigled njegove porodice udarila struja, a potom je sa velike vidine pao sa stuba. Ovo je druga nesreća u samo dva dana koja je zadesila selo, jer je u ponedeljak stradao i Momirov komšija Filip V. (2) kog je pregazio kvad.

Kako saznaje Kurir, još jedna tragedija dogodila se u srijedu u Proleterskoj ulici u Radičeviću.

Kobna greška

"Zar da strada pred očima ćerke i najbliže familije?! Samo što smo sahranili malog Filipa, eto nove nesreće. Kućni ljubimac porodice Banović izleteo je iz kaveza na ulicu. Odmah za njim iz kuće krenuli su Momir i njegovi najmiliji - otac, majka, brat, žena i ćerka. Momir se toliko trudio kako bi dozvao papagaja i vratio ga u kavez. Međutim, papagaj se popeo na banderu, gde su žive sa strujom i gde je izuzetno opasno", rekla je komšinica koja je bila svjedok i dodala:

Svi smo govorili Momiru da se ne penje na banderu. Njegovi najmiliji su mu govorili: "Momire, nemoj da se penješ na banderu", "opasno je", "silazi Momire", "molim te ne penji se" - ali ih on nije poslušao i kao da ga je nešto vuklo gore",  kaže ona.

Banović, nakon što se popeo na stub, u kobnom trenutku napravio je grešku koja ga je koštala života.

"Momir je provukao ruku između žica i kablova koje su bile tu kako bi uhvatio papagaja. Dotakao je rukom kabl i počeo da se trese! Udarila ga je struja. Pao je sa bandere na put. Svi smo pritrčali i pokušali da ga dozovemo. Počela je kuknjava i zapomaganje njegove majke i žene, ali i svih ostalih. Tragedija, niko nije mogao da ih smiri", kaže neutešno komšinica i dodaje:

"Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla ispred porodične kuće Banović, međutim, Momiru nije bilo spasa i preminuo je na lice mesta", kažu komšije.

Komšije u Proleterskoj ulice imaju samo lijepe riječi o nastradalom čovjeku.

"Banović je bio domaćin, miran, porodičan čovek koji je iza sebe ostavio ženu i dvoje dece, studenata - sina i ćerku. Radio je kao traktorista u firmi "Pik". Ovo je velika tragedija za naš kraj, posle stradanja malog Filipa", kažu oni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije