Ko je bio Hrvat koji je obolio od COVID-19 i umro u Nigeriji

Radiosarajevo.ba
Ko je bio Hrvat koji je obolio od COVID-19 i umro u Nigeriji
Foto: EPA-EFE / Hrvat umro u Nigeriji

Hrvatski državljanin jučer je umro od koronavirusa u Nigeriji, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, piše Index.hr.

Ministarstvo nije dalo više informacija o preminulom. Sve što se zna je da je u ponedjeljak trebao doći medicinskim letom u Hrvatsku, ali je taj let zbog nepoznatih razloga otkazan nakon što je kasnio 12 sati. 

No glavni sekretar Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan kazao je da se ne radi o pomorcu jer nijedan hrvatski pomorac nije bio ukrcan u Nigeriji.

"Prema svemu sudeći, ne radi se o pomorcu budući da ni preko jedne pomorske agencije koja radi u Hrvatskoj takva osoba nije bila ukrcana u Nigeriji", poručio je Melvan. 

Nagađa se da je u Nigeriji bio u naftnom biznisu i da je možda član posade neke platforme koja radi na eksploataciji nigerijske nafte. Navodno je preminuli hrvatski državljanin imao ugovorenu zdravstvenu policu s obzirom na to da ga je iz Nigerije u domovinu trebao prevesti privatni let, što inače nije jeftina usluga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije