Video hapšenja hit u Hrvatskoj: Diler vrištao i trčao umotan u ljubičasti jorgan

Radiosarajevo.ba
Video hapšenja hit u Hrvatskoj: Diler vrištao i trčao umotan u ljubičasti jorgan
PrtScr / Cika i vriska

Petero osumnjičenih, među kojima je jedna žena, uvedeno je danas u 17 sati u Županijski sud u Osijeku, u Hrvatskoj, gdje će sudac istrage odlučivati o prijedlogu USKOK-a da im se odredi mjesec dana istražnog zatvora.

Prvi je iz policijskog kombija izašao Dario K., osječki ugostitelj koji je ujedno i prvosumnjičeni, a kada je ugledao fotoreportere, skrio je glavu majicom. Kako je izgledao "lov" na dilere u utorak ujutro u Osijeku, pokazao je MUP, objavivši video hapšenja koji je za kratko vrijeme postao priličan hit kod susjeda.

Naime, prvo se vidi kako policajac stavlja plastične rukavice na video nadzor pred ulazom u stan, specijalci zatim provaljuju vrata, a unutra trči, ciči i vrišti muškarac, omotan ljubičastim jorgunom i očito zatečen nenadanim gostima.

Svi su, praktički, uhvaćeni na spavanju.

Uhapšeno je deset članova zločinačkog udruženja koje se sumnjiči za kaznena djela iz domene kriminaliteta droga.

"Branitelji svih osumnjičenika su protiv karakteriziracije zločinačke organizacije. Materijalni dokazi su ospkurni", ustvrdio je pred sudom odvjetnik Tihomir Volić, branitelj privedenog Borisa L.

Inače, pod istragom je bilo desetero hrvatskih državljana (50-, 37-, 37-, 36-, 22-, 29-, 23- i 23-godišnjak te 26- i 23-godišnjakinja) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Utvrđeno je kako je udruženje, od januara 2019. godine do maja 2020. godine, zajedno i po prethodnom dogovoru, na području Hrvatske i Srbije nabavljalo razne vrste droga tipa kokain, marihuana i amfetamin. Kupljenu drogu tada su krijumčarili na područje grada Osijeka gdje su ju vagali i prepakiravali u paketiće pogodne za daljnju neovlaštenu prodaju, pri čemu su kokain miješali s punilima radi povećanja mase te dalje preprodavali konzumentima sa šireg područja Osijeka - priopćila je policija.

"Mozak" operacije je navodno 50-godišnji ugostitelj iz Osijeka, piše Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije