Užas u Srbiji: Nožem povrijedio trudnu suprugu, priznala mu da dijete nije njegovo

Radiosarajevo.ba
Užas u Srbiji: Nožem povrijedio trudnu suprugu, priznala mu da dijete nije njegovo
Foto: Kurir / Ilustracija

Policija u Aleksandrovcu uhapsila je Damira I. (19) nakon što je više puta izbo nožem nevjenčanu trudnu suprugu Draganu V. (29). Ona se oporavlja u bolnici u Kruševu i zasad je dobro...

Majka stradale trudnice Dragane V. (29) ispričala je u nedjelju policiji da se njena kćerka prvo svađala sa suprugom, ali da je sve to trajalo vrlo kratko. Njen zet uskoro je dohvatio nož. Potpuno izbezumljen tri puta je zario nož u nju i to u prednji i zadnji dio grudnog koša.

Trudnica se branila koliko je mogla i na kraju je uspjela nekako pobjeći nasilnom suprugu, pišu srbijanski mediji.

Najprije su je zbrinuli u Domu zdravlja u Aleksandrovcu, a nakon toga je hitno prebačena u bolnicu u Kruševac

"Zdravstveno stanje pacijentice je stabilno, trudnoća za sada nije ugrožena, pregledali su je ginekolozi i hirurzi i dobro se osjeća", kazali su u bolnici.

Pokušaj ubistva dogodio se u baraci na deponiju smeća Sinjevac, dva kilometra od Aleksandrovca, gdje je par živio u izvanbračnoj zajednici.

Do svađe je došlo kada je Dragana saopćila Damiru da je u četvrtom mjesecu trudnoće, ali da dijete nije njegovo.

Čuvši to, potpuno 'izvan sebe' uzeo je nož i nasrnuo na Draganu.

"To nije prvi put da je policija intervenirala u toj baraci. Često su se svađali, bilo je tu sukoba. Oboje su se bavili sakupljanjem sekundarnih sirovina, od toga su živjeli. Često su ih viđali i po gradu i okolici. Niko nije iznenađen što je poslije rasprave potegnut nož", kazao je neimenovan sugovornik za Kurir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije