Horor velike NBA zvijezde: Paul Pierce bio izboden 11 puta

Radiosarajevo.ba
Horor velike NBA zvijezde: Paul Pierce bio izboden 11 puta
Foto: EPA-EFE / Paul Pierce

Paul Pierce (42) jedan je od najboljih, ako ne i najbolji igrač Boston Celticsa u ovom mileniju.

Za Boston je igrao 15 godina, između 1998. i 2013. godine, a 2008. godine vodio je 'Kelte' do prvog naslova nakon 22 godine i izabran je za MVP-a velikog NBA finala.

Tada je zasigurno slovio za najpopularnijeg sportaša u Bostonu, ali na početku karijere u tom je gradu zamalo ubijen, pišu Sportske novosti.

Gostujući u podcastu 'All the Smoke' prisjetio se jedne privatne zabave u noćnom klubu kada je izboden čak 11 puta. Zadobio je povrede lica, vrata, leđa, a jedan mi je ubod probio i pluća.

Na kraju ga je spasio brzi dolazak hitne pomoći i ljekarska intervencija.

"Ljudi za to ne znaju, ali poslije sam bio toliko paranoičan da sam dvije godine sa sobom nosio pištolj. Držao sam ga u uglu u autu i stalno sam ga imao u blizini. Više također nisam mogao biti ni u velikim gužvama. Za mene je to bilo traumatično. Nisam mogao niti spavati, budio bih se noćima, a ispred kuće sam imao policijsku stražu tokom cijelog dana", otkrio je Pierce.

Nemili događaj dogodio se 2000. godine, a prema službenoj verziji događaja Pierce je u klubu razgovarao s djevojkom, što se nije svidjelo trojici muškaraca koji su bili u društvu i došlo je do konflikta. Napadač na Piercea osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju između 7 i 10 godina.

"Takvo iskustvo te promijeni. Ne znaš gdje da ideš, gdje da gledaš, stalno si na oprezu i misliš kako ćeš nekoga ubiti", dodao je Pierce koji je nakon incidenta patio od depresije i anksioznosti.

Međutim, Pierce se uspio čudestno opraviti i u nadolazećoj sezoni odigrao je sve 82 utakmice uz prosjek od 25.3 poena po susretu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije