Od posljedica COVID-19 umrli majka i brat bivšeg NBA košarkaša

Radiosarajevo.ba
Od posljedica COVID-19 umrli majka i brat bivšeg NBA košarkaša
Foto: EPA / Sebastian Telfair

Bivši NBA košarkaš Sebastian Telfair u proteklih 30 dana izgubio je brata i majku koji su preminuli od posljedica zaraze koronavirusom.

Sebastianova majka Erica Telfair preminula je jučer u 65. godini od posljedica COVID-19. Od posljedica zaraze koronavirusom 28. marta je umro Sebastianov stariji brat Dan Turner.

“Počivaj u miru do novog susreta, anđele moj“, napisao je na Twitteru Ethan Telfair, mlađi brat košarkaške zvijezde.

Sebastian Telfair slovio je za talentiranog američkog mladog košarkaša kada je iz prestižne srednje škole “Abraham Lincoln“ 2004. godine došao u NBA ekipu Portland Trail Blazers.

Tokom desetogodišnje NBA karijere Telfair je nastupao i za ekipe Boston Celtics, Minnesota Timbervolves, LA Clippers i Phoenix Suns.

Karijeru je okončao 2017. godine, ali nije uspio opravdati velika očekivanja košarkaških stručnjaka koji su najavljivali da će postati jedan od najboljih igrača.

Telfair je uhapšen prošle godine zbog ilegalnog posjedovanja oružja i osuđen je na tri i pol godine zatvorske kazne. Portal TMZ piše da je uplatio kauciju od pola miliona dolara da bi mu kazna bila preinačena kućni pritvor.

SAD je pandemijom COVID-19 najteže pogođena zemlja na svijetu. Koronavirusom je u SAD-u zaraženo skoro milion ljudi, a umrlo je blizu 57.000 oboljelih.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije