Užas u Osijeku: Preminula dvomjesečna beba

1
Radiosarajevo.ba
Užas u Osijeku: Preminula dvomjesečna beba
Foto: Radnicki.org / Ilustracija

Centar za socijalnu skrb iz Osijeka u februaru je dijete oduzelo roditeljima i predalo ga na zaštitu u dom.

Policijska uprava osječko baranjska potvrdila je da je dojavu o smrti djeteta u Domu Klasje dobila 4. aprila oko 16.30 sati, piše Jutarnji.hr.

Obdukcija djeteta napravljena je danas u poslijepodnevnim satima, a rezultati ukazuju, kako doznajemo, na sumnju da je dijete umrlo od upale pluća.

Dijete je rođeno prerano, a nakon što je mjesec dana bilo u osječkoj bolnici, prebačeno je u dom. Majka je imala dijabetes, a Centar je odlučio da se dijete izdvoji jer majka navodno nije uredno vodila terapiju, a izašla je iz bolnice na vlastitu odgovornost što roditelji objašnjavaju brigom o još šestero djece koje imaju.

Cijela porodica već nekoliko godina živi zajedno, a prije su im povremeno oduzimali neko od djece. Navodno su dijete u domu posjećivali i dan prije smrti upozoravali da dijete hropće.

Direktorica doma rekla je da su svi u šoku zbog smrti djeteta te da je ono imalo svu moguću zaštitu.

"Redovno je vođeno na preglede i hranjeno" , rekla je direktorica za Jutarnji list dodala da dijete nije imalo respiratornih problema ni temperaturu.

Kako doznajemo, dijete je imalo više teških dijagnoza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije